5 anledningar till varför jag spelar roller derby

 

  1. träningen - det här handlar verkligen inte om att "åka omkring o se gullig ut på små rullskridskor". nej nej, totalt missförstånd om det är det man mest associerar RD till. detta är hårt, svettigt och tufft! massa strategier, taktik, och snacka om träningsvärk i många kroppsdelar efter en träning. jag vet folk som både har gått ner i vikt och/eller gått upp i vikt (i muskelmassa) genom RD. svett, blod och tårar. bokstavligen. (o blåmärken!)


  2. sporten som helhet - äntligen en sport som passar mig! (eller som passar de allra flesta tjejer egentligen, om man skulle vilja pröva på en sport men aldrig riktigt gjort det innan.) att man måste vara under 20, ha bra kondition och vara vältränad är absolut inget måste. alls. o balanssinnet övar man upp fort. :) att man blir starkare är en bonus! en annan bonus är att man får vara fåfäng, trots att det handlar om sport. ;) det finns även manliga ligor för den som undrar, men sporten är kvinnodominerad.


  3. folket - det är riktiga passionistas som är med och driver på detta (både tjejer och killar)! att se något växa upp på gräsrotsnivå är häftigt. dessutom är det en otrolig mix på tjejerna i laget. allt från 18 upp mot 35-40 år skulle jag tro, och det finns många mammor! jag har läst att det finns lag som t o m har spelare upp emot 45. alltså är alla längder, kroppstyper och åldrar representerade, likaså en hel drös olika yrken, och det är riktigt inspirerande.


  4. systerskapet och gemenskapen - det blir faktiskt lite som en automatisk familj! jag ska t ex till kiel, tyskland med jobbet i december i 1-2 veckor, och kollade genast upp om det fanns en liga att åka lite med där. det kändes lite som att, om det gjorde det skulle jag ju automatiskt ha kompisar att hänga med, trots att jag aldrig träffat personerna! (nu fanns det tyvärr ingen liga i kiel, men det är ju en annan sak…) men det är hur som helst tufft att det kan skapa en så global gemenskap tjejer emellan, att man är välkommen att hälsa på, lära av, och inspireras av vilket lag som helst.


  5. den ärliga råheten mixat med tjejiga attribut - tjejer som tacklas, luktar svett, rapar, kliar sig och skakar av saliv från tandskyddet. man får göra så om man är tjej, minst lika mycket som om man är kille. vidare får du vara precis hur mycket eller hur lite "tjejig" du vill i roller derbyn. rosa kjol, nätstrumpor och glittrig ögonskugga är precis lika bra som blåjeans, skjorta, slips och skäggväxt! om du tänker att sporten är populär endast för att det är tjejer som "åker omkring i små shorts och slåss", så har du fel. (ta och se en match, vettja!) om du skulle säga det till ett gäng derbytjejer är jag ganska säker på att de skulle ta väldigt illa upp. inklusive mig. för detta, om något, är empowerment! i mina och väldigt många andra tjejers ögon. frasen "hey, you hit like a girl!" skall tas som en stor komplimang numera, och inget annat.


 


ditten och datten

nu har jag jobbat i ca 2,5 vecka efter semestern. det har varit lite segt att komma igång, men det kan berott på mjukstarten iofs, med möte i lund och så två dagars ledigt med malmöfestival t ex. men nu är det verklighet igen! tillbaka på tjärnö efter nästan 6 (?) veckor, tror jag. men det börjar bra, med en kurs i systematik. det gillar jag. ordning och reda, "detta är släkt med detta, såhär delas det in". jag och organisation går fint ihop.
båttur för att samla material till kursen igår. inte ett dugg jobbigt. på riktigt! :P

i helgen hjälpte vi för övrigt herrskapet torp och jansson med flytt till GBG. välkomna! det var tur att vi var många för det var mycket som skulle flyttas och regnade gjorde det också. men det gick! o dessutom rätt smidigt! efter 4 timmars bärande firades det med mat på halta lottas. vilket hak i närheten hade vart bättre för ett götebosskt välkomnande i ösregnet, änna?!
god mat och öl löser det mesta, såsom blöta skor o värkande muskler!

avslutar helt random med att jag häromdagen bakade toblerone-muffins. såhär såg de ut:
mums filibabba!

malmoefestivalen!

DAY 1:
kom fram vid 14-tiden och checkade in på hotellet som låg typ 1 minut från centralen och alla scener, guld!

mötte upp gustav o tog oss till bluestältet en sväng


hello! vi kollade även last days of april men glömde ta kort. fint väder! tills...


...det här åskvädret drog in vid 22-tiden. då fick det bli en öl till på en pub. mys!

DAY 2:


nästa dag var kalasfin! tobey och jag gick en sväng på stan men vid 17 började atlas losing grip!


bouncing souls!!


efter det... no use for a name!


2 nöjda flickor in the crowd


sedan fet avslutning på stortorget med NOFX! sjuuuukt bra!!


o karro var sjuuuukt pepp!! efterfest en sväng på debaser, sen var det en trött angie som stupade i säng. bra helg!

skärpning!

på mig alltså. usch, vad onyttigt allting blev nere i malmö. festival-leverne och dess mat är ju inte det bästa så att säga. ska försöka ta mig ut och jogga senare idag! för övrigt var malmö heeeelt grymt, kommer mer senare.

in need of some work out, yes...

regn? biokväll!

8 av 10 på IMDB. upp till bevis 18.40!

rulldags

time for today´s derby practise! skoj skoj!

om ngn vill testa så är det prova-på-dag nästa torsdag 25:e aug kl 18.30 i inlineshallen bakom vårväderstorget. sista anmälningsdagen är idag!

anmäl dig här.

to-do-list of a phd student

jobbar hemma idag efter mötet i tyringe igår. det känns ungefär lite såhär:

men ska maila lite viktiga mail som jag lovade igår och kanske beställa en bok samt lite annat. läsa lite med.

annars ser jag fram emot helgen! det blir en liten weekend till malmö söndag och måndag! efter massa krångel med hotellbokningsbolaget så känns det iaf lite bättre nu. hotell + tåg 2 nätter i ett superior room på elite plaza med frukostbuffé för 2600 totalt för två personas! :) sjukt bra! eftersom jag och tobbe bara var i GBG under hela tiden jag var ledig så känns det grymt att jag jobbade ihop lite tid och därför kan åka bort en sväng. ska bli skönt. lyx med hotell! (dock var jag ju klantig o glömde alldeles bort minimal skills-testet på söndag... :(( men tänker att jag ganska säkerligen inte hade klarat det ändå. t ex är jag kass på att åka på höger fot, plogstoppa och behöver öva på olika whips och att åka i pack och bli bumped. så jag får öva mer till nästa gång. hoppas att det blir en gång till innan årets slut.)
banden vi ska se på måndag. PEPP!

mötemötemöte


imorgon ska jag på möte i skåne. tyringe kurhotell. spännande! dock har det blivit lite problem eftersom det verkar som att min poster inte har kommit med som det var tänkt... :/ får se om det går att lösa. klockan är ställd på 04.30, känns humant!

horisont + radio moscow

ja, för första gången var jag ju då inte på way out west. men det kändes helt ovärt eftersom det var dyrt och egentligen inget jag ville se. alltså; menlöst att gå. men vi hade en grym helg ändå! semestern avslutades med buller och bång på trucken i lördags. vi följde med langiz och ida till linnéplatsen för att festivalhänga vid 15-tiden först. mycket folk, sol, musik och öl! lite festivalkänsla på det ändå. efter en stund förflyttade vi oss till resten av gänget som satt lite mer avskilt bakom naturhistoriska. inte lika mkt hipsters där. ;) fler och fler slöt upp o världens sötaste hund greta var med o var galen! innan båten till truckstop blev det matstopp (höhö). fint häng o galenskap hela kvällen, mkt bra avslutning på semestern! och tricket att ta ett glas vatten ur kannorna på bardisken varje gång man köper en öl är ett superbt tips. ingen baksmälla!

hörrisönnt


vi hittade en grotta under trappen där man kunde gömma sig ett slag


smile!

4 more days

4 dagar till har jag semester. känns helt ok. det är skönt att veta att man har 8 kvar också, om man vill ta lite senare i höst. eller 9 nu till och med, för jag har jobbat några timmar varje dag i 3 dagar nu! kändes lika bra, eftersom det spöregnar lite titt som tätt. idag har jag inte gjort så mkt. eller ja, inte så mkt värt att berätta om iaf. men jag berättar ändå. jag har städat massa, ätit varma mackor (för det fanns ingen lunch), pluggat WFTDA, jobbat 2 timmar inför Genecomötet samt nätshoppat. fick skattepengar idag. 8) men det mesta åkte in på sparkontot. nu ska jag snart möta tobey för att handla o sen blir det fiskgryta!

nätshoppingresultatet. ett nirvana-linne, en rödvit stickad tröja, en knallgrön kort kofta och en svart oversize-tröja. intressant, va? men rabatt hade jag minsann!


fiskgryta

surprise!

roligt värre tycker jag. nynazister som blev lurade av en t-shirt. du kan läsa mer om det här.

varberg all day long

i helgen var jag och andrea på roadtrip. vi åkte till varberg! egentligen skulle vi ju till smögen, men vädret svek oss lite... men det blev toppenbra ändå! först hade vi kollat upp lite second hand-affärer:
vi var i de flesta tror jag, iaf de bästa! i vintage forever-butiken hittade andrea fina handskar och örhängen. det bästa var att butiksinnehavaren hade numrerat alla saker och kunde på så vis berätta bakgrunden till alla kläder och föremål!

i en annan butik hittade jag karaffer. jag köpte den 4:e från höger. 60 pix, som hittat!

det fanns mysiga hus. vi åt pizza o fikade mest hela dagen.

jag ville ha allt i den här affären.

allt!

tog en sväng upp på fästningen.

...och åkte till apelviken och badade!

andrea fick fnatt.

och viftade konstigt med armarna.

2 glada tjejor, om än lite frusna i blåsten.

freaky wednesday

förra onsdagen träffade jag sara, vicky och jennie på stan för att dricka lite drinkar! men "lite" blev inte så lite. haha! efter ett tag slöt även anna upp, och sedan träffade vi på calle och helt otippat, malin! värsta gymnasiereunion, hihi.

vi började på temple pub på linnégatan. jennie och sara är söta!


vindrink


moi


gamla kombosarna angie & vicky

efter temple pub hann vi med både öltullen, flamingo och kino också innan kvällen tog slut. på kino tog jag tydligen någon sorts anteckning:

tur att sista bussen hem gick 00.30. haha!

PhD student on vacation?


för den som inte vet det så jobbar jag som doktorand på universitetet i Göteborg. fick se denna strax innan jag gick på semestern, och ack o ve, den är lika sann som rolig. det tog 3 dagar innan jag kollade mailen. nu jobbar jag. trots att jag har semester. hehehe. men man sparar ju lite semestertimmar till en annan gång iaf.

??

jaha, nu då? det regnar ju. typiskt. jag och andrea skulle ju egentligen ta en västkust-runda med bil i helgen o bo en natt i grebbestad. men vi har avbokat rummet. inget kul om det regnar, blåser och är typ 18 grader. så nu försöker vi fundera ut vad vi kan göra istället. men det är ju väldigt mycket som hänger på att det är sol egentligen. men förslaget som ligger nu är nog att åka neråt mot varberg och halmstad. funderar på kanske en halvdag på spa? fästningen? kallbadhuset? second hand-affärer?

jag har för övrigt sjukt tråkigt idag. kan verkligen inte komma på något jag behöver/känner för att göra. har legat i soffan o läst en bok, det var iofs skönt. men nu då?? hade jag vetat att jag skulle ha så tråkigt idag hade jag nog hellre jobbat in en dag på semstern. kanske kommer göra det nästa vecka om tristesskänslan fortfarande hänger i.
hej då. *surar*

sommar ftw

litet sammandrag av några fina dagar.

inte helt klar på bilden här, men nu är den :)

körde en 13:37-nota på hello money. leet!

har druckit supergoda melondrinkar!

och grillat sommatmat

varit en sväng på trukken o drack öl o lekte med dockben

sommarbadat, hela 3 dagar i rad!

metat med bröderna pettersson i solnedgången.

idag ska jag fortsätta semestern med drinkar på stan och kanske minigolf. nu snackar vi sommar och semester!

åska?

det är sjukt varmt ute. men jag klagar inte, jag gillar när det är varmt. på riktigt! tom när det är åskvarmt. ikväll ska det blir lite sol igen, eller det står så i prognosen iaf, och det hoppas jag verkligen för jag vill ut till havet och bada med frida o några till! helgen har varit bra, trucken var skoj! det fanns pool. men jag vågade inte bada för det var fullt med nakna killar i den. igår var vi lite bakis o sega men gick till sjön o metade, det var mysigt. mitt andra bad för iår kan också kryssas för, även om det var i en sjö vilket inte riktigt räknas egentligen enligt mig. men idag ska jag banne mig bada i havet, hör ni det!

dessutom ska jag försöka klicka hem den här jeansvästen på tradera:
hej då, hej då!

RSS 2.0