ge mig julbord!

jag är hungrig och obotlig sugen på julmat. ska nog fixa så det får bli middagsmaten i helgen. jag åker ju till tyskland o jobbar nästan halva december så får passa på innan jag åker. :)


maten, maten, ge mig, ge mig!

för övrigt lyckades min snälla mamma fixa 4 biljetter till bruce springsteen i sommar, 28:e juli på ullevi! så himla kul! jag trodde faktiskt inte han skulle komma till ullevi igen, känns som han varit där många ggr det senaste. det kommer bli grymt!


*booorn in the USA-AA!* kanske han sjunger här

nu är jag hemma själv, tobey är på företagsfest hos kusinen i kristinehamn. vi har setts 1 dag av de senaste 11. o på måndag åker jag iväg 11 dagar igen. :/ men i helgen ses vi iaf! dessutom ska jag försöka hinna med att åka lite rullskridskor, titta lite på det första roller derby-VM:et som streamas live från toronto (goooo sweden!), fika lite, samt att jag och ida nog ska hitta på en lite rolig photo session på egg & milk tillsammans med peter. :) puh... blir nog en lite stressig helg. men trevlig ändå förhoppningsvis.

nu ska jag döva julmatssuget med julmust och chips.

tudels!

kallbadhus och pepparkakshus

i helgen var jag och 6 av mina gamla gymnasiekamrater (numera smått spridda över landet) och hälsade på en 7:e gymnasiekamrat som bor i malmö! mucho trevligt indeed! även fast vi inte har setts på evigheter ibland blir det alltid så himla bra. :)


vi välkomnades med fredagsmiddag! mkt god tomatsoppa med tillbehör.


en lite suddig, fredagstrött och tågtrött angelica...


riktig brunch är nåt av det bästa!


på lördagen besökte vi kallbadhuset, kändes som något taget ur serien boardwalk empire :)


små ombyteshytter för sommarbadgästerna


(nästan) alla badade och bastade för fullt,  t o m jag! o det var bara 3 grader i vattnet. :)


efterbad-fika hemma hos jennie


apelsinträd


eftersom det var första advent skulle vi dekorera pepparkakshus...


...med massa färg!


hrm, marinbiolog/kemist/läkar-huset får man väl kalla det...


och arkitekternas.


lite skillnad kanske, ja. men det är tanken som räknas!


på kvällen blev det god middag och öl på restaurang metro på möllan, bra ställe och väldigt bra helg. :) extra bra också att jag kunde åka tåget hem helt som vanligt innan den värsta stormen slog till.

Summa summarum: man har alltid trevligt i Malmö!


vila i frid, lilla farmor <3


...men pigg in i det sista får man säga, det är ju alltid det bästa. jag hoppas också jag kan bli 90 år och fortfarande gå på danskurser, engelskakurser och cykla 2 mil om dagen. :)

<3 Tradera

kapade hem en (i mitt tycke) superfin vintage-väska ikväll! jag var beredd att betala flera hundra kronor för den men jag fick den för 115 + 37 kr i frakt med schenker. :))


nu fattas det väl bara att den försvinner med posten... :((( men schenker kanske är bättre eftersom man iaf har ett id-nummer på grejerna. snälla, kom hem till mig snart, lilla väska!

i do

har ju inte berättat om en fantastisk händelse förrförra helgen, fredagen 11:e nov! (11-11-11 till och med, haha). vi var på henriksberg med massor med vänner för att se på horisont och mitt under spelningen drog tobey med mig upp på scenen... och friade! snacka om att bli överraskad. ena sekunden pratar jag med vicky, andra sekunden står jag på scenen med en tobbe på knä och stort jubel från publiken. och, ja. jag sa ja. :))


systrarna torp var med


och även vicky och andrea! även om bara deas arm och klänning syns här då.


elin och magnus likaså


och ungefär efter denna bild blev jag alltså upplurad på scenen...


glad och chockad tjej blev bjuden på drinkar efteråt!


*happy face*

en liten video finns också även om det inte är den allra bästa. finns bättre men kunde inte lägga upp dem. här dränks det mesta i jubel. men det är väl ett gott tecken, haha!


veckans bästa:

hahaha!!

happy friday!

tänder?

på promenaden hittade jag för övrigt ett musselskal som fortfarande satt ihop. ser ni "tänderna" inne i skalet? här ser man tydligt hur väl de passar ihop. någon som kan gissa varför musslor har sådana och vad de kan vara bra för? :)


Oefgyp on Make A Gif, Animated Gifs

vacker vinter(?)promenad på tjärnö

igår var det riktigt gött väder ute. kallt, men soligt, det riktigt värmde just i solen. kändes dock mer som vår än vinter. hittade ju till och med en maskros som uppenbarligen blommat för bara någon vecka sedan! crazeeh.



galenhunden cera som badade minst 6 ggr, gladeligen

E-L, emma o mårten var också med

vintertid??

fältstationen

riktigt fint var det strax innan solen gick ner.

nu är jag hungrig som en gnu, har labbat hela dagen. quorngryta med ris, ftw!

GBG roller derby i Borås tidning

förra veckan kom uppslaget i borås tidning som fotades för 3 veckor sedan! det är vår egna Meg A Bite aka Bitey som kommer från borås som blev intervjuad. jag och min syster fastnade också på några bilder. tjo!


bitey


my skates


min syster och elin hamnade i en hög med rookiesar!


juliejet höll i fresh meat-träningen


ibland får man ont...


straffgympa i mitten för de som tappat taget i tåget som skymtar i bakgrunden


syrran var glad!


våra fina zebror


final cuntdown och fräulein f. reckless


polly phenolic minsann!


wehoo!

hela artikeln finns att läsa här.

alice i halloweenlandet

för några veckor sedan var vi ju på en storslagen halloweenfest i slottskogen men har inte visat så mkt bilder än. har väntat på att få några bättre än mobilbilder. men nu har jag fått lite grann! håll till godo!


rätt pynt är viktigt


det pysslades en del. bla försökte vi göra mitt hår vitt med mjöl. gick sådäär, haha...


efter flera timmars fix blev vi äntligen klara!


en annan del av gänget








gänget samlat utanför festen (dock utan naughty nurse som var fotografen)


2 roliga filurer!


dansa dansa


mad hatter!!


fina tifa deleone uppträdde!


galet swingband som var roliga att dansa till


"off with their heeeaads!!"


dirty alice in action


söta flapper girlen och snygga saloontjejen




superrolig fest, ser fram emot nästa gång!

sjöharar och crazy ideas

är på kurs i lysekil, sista gången på taxonomikursen för mig. djurgrupperna för denna gången är mollusker och kräftdjur! idag har jag sett massa fina nakensnäckor (havssniglar typ), även kallade sjöharar:

tänk att sådant fint finns i svenska vatten, va? :)

har också ploppat upp en galen idé om att jag/vi vill åka på the rockabilly weekender, viva las vegas, i USA 5-9 april 2012. så sjuuukt roligt det vore! bilshower, dansshower, poolpartyn, massa fin vintage att handla, burleskshower, mängder med rockabillyband som spelar and the list goes ON, på ett stooort hotell med tillhörande bowlingbanor och poolområden. det är inte ens dyrt, 1 biljett = typ 800 kr. + flyg o boende o mat o allt sånt där onödigt med då. men JAG VILL!

a ticket, give me, yes?

gratisfynd = extra bra fynd

häromhelgen hade vi föreningsdag på gården och folk slängde grejer de inte ville ha längre. gissa vad vi hittade? en perfekt ny(gammal) vardagsrumslampa, tjoho!

gratis är gott! :)

för övrigt (kanske redan nämnt detta?) så släpps snart en alldeles ny tidning som nog är helt perfekt för oss med vintage/retro/burlesk/rockabilly-fascination! det är fina tifa deleone som har skapat den så förväntningarna är höga. ;) hennes fina blogg hittar ni här.


tidningen min budoir som släpps när som helst!

idag har jag jagat skor. jag har bestämt mig för att definitivt köpa ett par dr martens, 10-håls, utan foder, svarta. men idag upptäckte jag nästa problem... jag behöver, efter säkert 4 provningar av olika storlekar, stl 37,5 (damn, you feeeet), och självklart verkar det bara säljas hela storlekar i stan... 37 är för litet, 38 för stort. så nu får det bli att leta på nätet. kanske iofs lika bra eftersom jag tror att det går att få dem mkt billigare då. ska leta nu, vettja! god natt!

årets vinterskojakt

efter förra vintern så gjorde jag mig av med de vinterskor jag hade då, vilket var ett par egentligen. de var rätt slitna och jag gillade dem inte så mkt, så jag sålde dem på tradera. tanken med detta var att när vintern kom igen så skulle jag ju bli tvungen att köpa nya vinterskor. himla smart. men nu är det ju dags och jag har ingen aning om vad jag vill ha! förutom ett par dr martens då. men det är också lättare sagt än gjort, eftersom det finns 1 miljon olika modeller och färger. sedan skulle jag vilja ha något annat med, för att variera. men vad? surfat runt lite och hittat en del fint:

fodrade/inte fodrade..? färg..? skafthöjd?

blundstone...?


kängor från karmaloop?


ok, inte vinterskor, men sjukt fina. har ju inga såna här fina retroskor att ha till alla mina fina klänningar/kjolar! kanske måste bli ett par såna... :S

men alltså. HJÄLP! ni som vet vilken stil jag har och sånt, vad 17 passar i vintersko-väg egentligen? alltid samma dilemma.

kursbok och byxor

denna veckan har jag fått fixat massa småsaker på jobbet, gött. har läst allt jag behöver inför kursen nästa vecka, bokat biljetter till kiel, skickat in visum till afrikakursen, läst i kursboken till den kursen osv osv... nu är det fredag och man får sluta lite tidigare eftersom det är röd dag imorgon. :) så idag blir en riktig mysdag! ska fika med K o Idun, senare restaurang och bio (tintin), yay! först måste jag dock förbi postombudet och hämta ut en kursbok jag köpt, sen vidare till polisen för att lämna in en grej (haft inbrott i vårt förråd, men inget som blev stulet dock!) och sedan fixa sista vaccinet inför afrikaresan. men jag tror det blir en bra dag iaf. :)

spruta-tajm. :(


kursboken inför kursen i januari i mozambique. känns som heeeelt ok läsning. :)






fina djur som man kan hoppas på att få se...


har för övrigt också återupptäckt mina gamla militärbyxor, köpta 2005. användes flitigt mellan 2005-2008, för att sedan glömmas bort. men ack, så sköna de är, insåg jag häromdagen! så de har fått användningsområde igen minsann, iaf på jobbet.

nu blir det in mot stan o fixa, sen mat o bio! tjing!


fear of the dark

vad mörkt det är. klockan är 17.06. var tvungen att gå ut och ta en promenad vid 15.30 för det började nästan skymma redan då. + att det har varit dimmigt hela dagen, så inte så mycket ljus, nä... jag trodde dock att en promenad skulle pigga upp men jag blev nästan bara tröttare. jag gillar inte att det ska bli vinter nu. om det hade varit t ex mörkt men fortfarande varmt, eller om det fortfarande var ljust men blev kallt så skulle det ändå vara ok. men BÅDE kallt och mörkt. uuh. känns som att någon lägger ett stort svart lock över världen, och som att man inte får luft. tur att man ska på kurs i afrika i januari iaf!

dagens "hur tänkte man här?":
hahaha!

för övrigt har vi filmkväll varje dag här uppe nu. bara massa bra filmer. i måndags = black swan, tisdags = inglorious basterds, idag = natural born killers. nu kommer ni vilja slå mig.... men jag har faktiskt inte sett dagens film innan (say woot?!), så det ska bli sjukt najs. jag tror jag kommer älska den.

movie of the day

aja, nu blir det back to work en stund, sedan quorngryta med curry, mango chutney och ris. arrivederci! (med amerikansk brytning ala aldo the apache)

en saga om marulken

jag kan slå vad om att de flesta vet vad en marulk är och hur den ser ut. de flesta vet att de är hemskt fula. hyfsat många kanske också vet är att de är goda att grilla. men vad nästan ingen vet om marulken är detta...







och det bästa (eller kanske läskigaste) är att detta är sant! :D

RSS 2.0