slagsmålslek och second hand

nu har det varit jul. vad fort det går! det känns nästan inte som det varit julafton ens. speciellt inte som julaftonen i fråga gav strålande solsken och +8 grader i göteborg, hej vår! hur som helst firade jag och tobey tillsammans för första gången (om man inte räknar vietnam förra året) så vi var i kungälv med min familj (nästa år blir det med tobbes familj). vi var först hemma hos mamma och pappa för julmat och julklapputdelning och senare på kvällen blev det promenad till elins familj för julklappslek! eller ska man kalla det slagsmålslek...? haha. 19 pers, dubbelt så många paket och en tärning. kaos! men kul. :) efter det gick vi faktiskt med systra mi samt några andra in till kungälv för en öl på tre kockar. inte så mkt drag dock, synd. men trevligt ändå!

slagsmålslek med tärning!

på juldagen åkte vi upp till värmland för en extra julafton och ännu mer paket och massa mat! herregud, vad man äter, på gott och ont. *flöt* det blev en rundtur till både torsby, sunne och karlstad. mycket slappande, en hockeymatch och en hel del second hand! både på gengåvan och antikmässan som var i stan. kul! jag är verkligen helt inne på gamla saker nu för tiden. både prylar, möbler och kläder. nya saker intresserar mig knappt alls. det märkte jag tydligt efter en ca 30 minuters vistelse inne på mellandagsrean (mellanmjölksrean) inne i karlstad. fy fan, ointressant, tråkigt o fult. dessutom dyrare för det mesta, samt sämre kvalité på nästan allt. nej, second hand i mitt <3!

i brist på roller derby får man titta på annan skridskoåkning och tacklande

nyss kom jag o T hem från restaurangbesök med hela glada gänget! förutom stackars katten då som blivit sjuk, och var den som egentligen hade dragit ihop alla samt valt matställe. :( men hon fick en videohälsning från oss alla iaf, haha! för övrigt var restaurangen bra (vin o pasta i linné), enligt mig iaf, glutenfria pastarätter = favorit!


GOTT NYTT ÅR!

Det e girlpower, Gudrun!

Ny artikel om vårt lag på hemsidan hisingenftw.se, den kan läsas i sin helhet här.




nu är det dan före dan före dopparedan, och äntligen är jag nog helt frisk igen, förutom en extrem trötthet som hänger över en. men det släpper nog snart. idag fick jag fixat det jag skulle på stan iaf, även fast det krävde en kraftansträngning. att ta sig in i nordstans julklappshandel efter en magsjuka är inte att rekommendera. men nu bakas det lite bröd i lugn och ro, ska titta på sista avsnittet av american horror story och bara ligga i soffan resten av kvällen. imorgon ska det packas och slås in julklappar, gå över och träffa andrea en liten sväng och sen avslutas med lite bingolotto på kvällen. ;) tobbe dödar mig för att jag skriver det, när vi köpte lotterna utanför apoteket i nordstan höll han på att sjunka genom jorden för att jag tog tid på mig när jag valde lotterna och väste sedan "stoppa ner dem i väskan nu, fort!". men nu så, nu vet ni vad vi ska göra imorgon kväll, haha.

påstår han att han INTE spelade bingolotto dagen före julafton tänker jag behålla alla vinster. så det så!

god jul alla hur som helst! :)





las vegas, baby yeah!

uhh... några timmar efter förra inlägget (då en middag och en hel påse chips senare vilket jag bittert fick ångra) åkte jag på vinterkräksjuka. 3:e året i rad för mig, fattar inte. senast jag hade det var jag kanske 11 år, och sen plötsligt vid 26 ska jag börja få det igen?? knepigt. hemsk natt var det iaf. säkert minst 10 vändor till toaletten. helt utslagen efteråt. igår var det en ansträgning att bara vända sig om i sängen. fick ont i njurarna med, och det tog ett tag för mig att inse att det nog berodde på stor saltbrist.

men igår kväll kunde jag äntligen börja få i mig lite käk. 1 vit macka med lite smör, vindruvor, thé och lite salt som jag doppade fingret i o sköljde ner med vatten. har försökt dricka sån där ersättning som man kan göra på spisen med vatten, socker o salt men det är ju för himla äckligt. men saltet verkade hjälpa riktigt bra iaf. nu har jag vaknat och är faktiskt sugen på mer riktig mat, vill ha american pancakes. :) jag är iaf väldigt glad att jag fick det nu och hinner bli frisk till julafton. får verkligen hålla tummarna att inte tobbe får det nu bara.... :/

för övrigt har vi äntligen fått tummen ur, jag, ida, patrik och tobbe, och bokat resa till las vegas över påsk!! :)) så himla kul! vi fick det extremt billigt med, 11 nätter på hotell, flyg tur och retur GBG-LV, och festivalbiljetten för ca 8800 kr/pers totalt. :) t o m mindre än vad jag betalade för bara flygbiljetten till vietnam. så nu när jag mår dåligt så kan jag iaf tänka lite på det. overkligt kul!






wehoo! :)

måste börja öva på att spela kort tror jag. jag kan ingenting, haha. men en liten summa vore ju kul att spela med iaf, o kanske dryga ut reskassan lite, hehe. 

nu ska jag äta sen frukost o hoppas att jag mår ännu bättre efter det.

cheers!

108-90

....blev scoret i GBGRD´s första scrimmage (träningsmatch) någonsin! vi vann mot luleås lag slaughers daughters, så himla spännande och roligt var det! och en hel del nervositet innan, haha... :) men när man har Swedehurt (MVP = Most Valuable Player i Team Sweden) som bench coach så kan det ju bara bli bra! sen är ju vi i GBGRD helt enkelt grymma. ;)

vi spenderade 8 timmar i inlineshallen igår, varav 3 var träning, och 1 scrimmage, och efter det direkt till sticky för efterfest. vi tog över hela undervåningen med ca 70 pers, haha. dock blev det inte jättesent eftersom vi faktiskt hade träning idag också, kl 11-15. kan säga att jag var sådääär pepp på att gå upp kl 09.00 och åka till en idag ännu iskallare inlineshall på hisingen. efter 3 av 4 timmar klantade jag mig och trampade lite fel = vrickad fot. men det är inte så farligt, känns nästan bra nu. det var nästan skönt för jag var verkligen helt slut i hela kroppen (och knoppen) samt helt genomfrusen, haha!


det färdigtryckta tävlingslinnet


rookiesarna hade de 4 första träningstimmarna på lördagen. har aldrig
sett så många rookiesar på banan samtidigt!


hemmalagets backdrop prydligt uppsatt med silvertejp :)


sitta på golvet och försöka hålla värmen


efterpartaj på sticky fingers!


fräulein f. reckless & final cuntdown!

nu har jag tagit ett varmt bad och ligger helt utslagen i soffan, kollar de sista minutrarna av musikhjälpen. 



...o nu ska jag äta chiiiiips!!



TV-serieberoende

jaaaa.... där blev man fast i ännu en TV-serie. än så länge följer jag och tobey sons of anarchy, boardwalk empire, walking dead, falling skies, true blood och säkert några till. det nya tillskottet är american horror story! bra tips för de som har lite mer nerver än andra, skräck, spöken och spänning! ;) läs mer om serien på IMDB.













tisdag, en typisk sådan

vilket skitväder det har varit på tjärnö idag! var det ens ljust nångång?? ösregn och mörker, julkänslan får svårt att infinna sig. idag har jag jobbat för fullt, åt inte lunch förrän ca kl 16. nu är jag nästan färdig för dagen iaf, skönt. ska bara plocka ut lite prover ur en maskin vid 21.30. har dock varit ganska trevligt på labbet eftersom man kan titta/lyssna live på musikhjälpen dagen lång om man vill. ny jultradition tycker jag nästan! bra program för en bra sak.

och missa framförallt inte musikhälpen just imorgon kl 10.30 live på SVT2, då två grymma tjejer från vårt roller derby-lag ska sitta i glasburen ihop med timbuktu o gänget och bli intervjuade om gothenburg roller derby! om man inte kan se på vanlig TV då, så kan det ses på SVTplay också, här.
kl 10.30! inte glömma!



...och det finns knappt något ont som inte för något gott med sig. en revbensknäckt sängliggande tobey = ny mer personlig design på bloggen. ;) TACK baby! <3

la puta madre & spräckta revben

hejhejhej.

här har det varit tyst ett tag. finns olika anledningar. dels har jag varit sjuk. dels blev veckan och helgen inte riktigt som det var tänkt. jag skulle ju som sagt egentligen fortfarande varit i tyskland vid detta laget, men det har blivit uppskjutet till i början av januari. skönt att det blir av iaf, mina prover ser bra ut har de kommit fram till. så förra veckan spenderades ju på tjärnö istället, till ungefär torsdag lunch. kände mig krasslig och matt och åkte hem till gbg. dock kunde jag ju inte hålla mig borta från derby-träningen på torsdag kväll trots halsont o trötthet (fy angelica!) och jag kan säga att två svettiga timmar i en nedkyld idrottshall inte gör saken bättre. men det var en grymt rolig träning, så det kanske var värt det, haha!

på fredagen fick ju tobey besök av gustav från malmö, de skulle på the bronx-konsert. något jag var missnöjd med eftersom jag inte hade en biljett. dock var jag hemma sjuk så det var väl inte så mkt mer med det tänkte jag. men ca 2 tim innan konserten skulle börja släpptes det 15-20 biljetter till, så självklart kunde jag inte hålla mig borta då heller. så det fick bli en vända till musikens hus. kan ha varit lite ödet som gjorde att jag fick en biljett eftersom min andra (för tillfället fysiskt sämre) hälft fick för sig att stage diva från scenen ("alla andra gjorde juuu!"), och träffar golvet istället för publiken. resultat: ambulansfärd och 3 spräckta revben konstaterat efter ca 7 timmar på akuten på sahlgrenska med kläm och känn på revben, röntgen, smärtstillande, blodprov och urinprov... kom dit 01 och var hemma ca 7.45 på morgonen, puh... var ju inte heller så lyckat för en förkylning. väl på akuten rullar det in en kille till från samma konsert, med nackkrage, haha! verkade dock inte varit så farligt med honom, lite hjärnskakning kanske. men han låg kvar när vi tog oss hem, så jag hoppas han mår bra iaf.


2 nöjda (?) konsertbesökare bondar under annorlunda omständigheter

på lördagen efter några timmars sömn (till ca 13.30) så tog vi oss upp. min vän frida fyllde år och hade bokat bord på sjyssta puta madre på magasinsgatan, det gick ju inte att missa såklart, förkylning och revben till trots! vi fick det stora, fina, runda bordet, i stort sett alla var klädda enligt restaurangens känsla (20-talsbordell i princip) förutom kanske vi då som inte hade fått så mkt sömn... grymt god mexikansk mat och hembakad wienernougattårta iaf! rekommenderas starkt om man inte varit där innan (årets krog 2010). :) både tobey, gustav och jag somnade gott runt 00-tiden kan jag säga.







hejdå!

You know you´re a biologist when...

You wash your hands before and after using to the washroom.
For you, media is something which increases your culture.
You can identify organs on roadkills.
You use the word "aliquot" in regular sentences.
Sometimes you momentarily vanish from social activities because of a timepoint.
You've never worn a clean lab coat.
You say "orders of magnitude" in regular sentences.
You flinch when you hear the word "significant".
Showing up at 10AM and having a coffee is a productive day.
You're very good at diluting things.
You're also very good at transferring small amounts of liquid between containers. (haha, bästa! :))
You are fed up of people saying alcohol, when they mean ethanol.
You hear the word ‘Molar’ and teeth are the last thing on your mind.
You say “conjugation” instead of “sex”.
No-one in your family has any idea what you do.
You can make a short film in power point.
You consider a green laser pointer to be science bling.
A falcon is not a bird.... And you have 5 of them with different types of water.
When your fruits go bad and you get fruit flies, you can't help but check their eye colour.
You refer to your children as the F1.
You've suffered carpal tunnel from the pipetman.
You've used kimwipes as kleenex.
You've played Battleship using tip boxes.
The front pages of Science is your light reading.
The scent of latex reminds you of work, not play.
You've made dry ice grenades.
You've lost many friends to ice grenades...



ombytligt

jag är dödligt trött. gick upp lite efter 05 i morse för att åka till tjärnö eftersom det inte blev något tyskland för tillfället. ombytligt schema, ja. somnade dessutom runt 01 så har inte sovit så mkt med andra ord. när jag skulle gå till bussen vid 06 försökte jag väcka en tobey som varit på pentagram-konsert på trucken, stannat lite för länge, druckit några öl för mkt och antagligen kommit hem bara någon timme eller två innan jag skulle gå upp.

A: - är du vaken?
*T knuff-sparkar-knör-bort-mig*
A: - men du, vakna då, jag måste gå nu.
T: *gör tummen upp*
A: - haha, är du full eller?
T: *gör tummen upp*
A: - när kom du hem då?
T: - aufflöolöggh....
jag gick till bussen.

har iaf jobbat med AFLP:n idag, tur att det finns annat att göra nu när december-planerna gick i stöpet. nu verkar det dock som att det kanske blir tyskland i januari eller mars iaf. får hoppas på det.

dagens bästa:


HAHA!

nu: sussa.

tur i oturen

en bra sak med att tyskland blir uppskjutet (?) är iaf att jag inte missar så mkt av roller derbyn innan boot campet som jag tänkte. *positiva tankar*



besviken



ja, exakt nu egentligen skulle jag egentligen varit ombord på färjan mot tyskland. men i morse ringde de från labbet därnere och hade kommit fram till att vi inte kunde göra analyserna nu. NÄHÄ? med all denna tid som varit innan tycker man ju att de kanske kunde kommit fram till det lite tidigare och inte samma dag som jag ska åka. har dessutom planerat och grejat med hela december utifrån de planerna. t ex missar jag en konsert som jag ju trodde att jag inte kunde gå på, men nu kan gå på, men biljetterna är slut vid det här laget. sjukt segt. så nu får jag åka upp till tjärnö imorgon igen och försöka göra något vettigt av de tre sista veckorna innan året är slut. skyller väl inte på någon egentligen, men jo, det var kanske lite dålig stil trots allt. för min del är det ju faktiskt en viktig del av min avhandling. 

jaja, inget gnällande nu, finns mycket värre saker. jag ska muntra upp mig lite med att titta på bilder från sydafrika och även las vegas, för antagligen blir det ju faktiskt båda sakerna i vår. :))








tjohoo!

världens första roller derby-VM i helgen!

världens första roller derby-VM startar inatt! sjukt spännande!

det går att se live här! det är The Derby News Network som visar, och det brukar vara bra kvalitée på både ljud och bild!

sveriges matcher i svensk tid:

torsdag (natten till fredag) 01:40 Sweden - Brazil
fredag 16:50 Canada - Sweden
fredag 20:00 Sweden - France



heja sverige!!


RSS 2.0