SLUTAAAA!

aargh, datorer måste alltid bråka med mig. ALLTID! det är helt sjukt. det kan verkligen aldrig gå smidigt. hoppas jag får hjälp att lösa det imorrn. jag är sur idag, och allt är windows fel. såg dessutom att baboon show ska spela på kulturkalaset (YAY!) för att nån minut senare inse att jag är bortrest just den dagen. K*KEN! det är verkligen story of my life. ibland har det ju liksom hänt att 4 olika roliga saker har hänt, inte på samma månad, inte samma vecka, utan på samma kväll såklart. och flera veckor innan och efter är det dötomt. ok, HEJ ILANDSPROBLEM. men jag är faktiskt sur.
 
dessutom är jag sur på detta, detta och detta.
 
ska nog ta en promenad ist. det är ju faktiskt sol FÖR EN GÅNGS SKULL.

köpaköpa

sitter mest och läser artiklar denna vecka och styr upp det ena och det andra. har rensat mitt skrivbord (alltså det verkliga) och även pärmar och mappar, och gjort detsamma på datorn. försöker även göra upp en plan för den tyska assistenten som ska komma och hjälpa mig 3 veckor i juli med start nästa vecka. skönt med extra hjälp! :) har också fått installerat fusion, windows och beckman-programmet på macen så nu är det inte så långt bort att få sitta och faktiskt äntligen analysera lite resultat. och för att det ska gå ännu enklare och bättre har jag även inhandlat en sån här:

med ett trådlöst tangentbord till. :) skoj att klicka hem grejer, haha!
 
nu ska jag skriva en att-göra-lista för assistenten. excellent. *trummar med fingrarna likt mr burns*

intervjuuuuu

....just det, man kan läsa en kort intervju med mig på GBGRD:s hemsida just nu! frågor och tankar kring den senaste matchen med mera. kan läsas här.
 

the last and very late bildbomb

ja, jag har ju som sagt glömt att avsluta vår las vegas-resa i bilder... de första dagarna var vi ju på en massa äventyr, dels lite rundvandring i staden, besök på casinos, massa god (och fet mat), hyrbil och roadtrip till grand canyon, underjordsgrotta, fin bilmack med mera... men efter ca 5 dagar var det ju dags för händelsen som idéen med resan egentligen började med, nämligen rockabilly/burlesquefestivalen viva las vegas på the orleans hotel! en 4 dagars fest innehållandes allt en 50-tals-nörd kan tänka sig... bowling, vintageshopping, massa band, goda drinkar, burlesqueshower, modevisningar, dans- och make up-klasser, stor bilshow och självklart poolparty med hula hula-flickor. icke att förglömma gifte sig också fina patrik och ida i självaste little white wedding chapel tredje dagen av festivaldagarna! det var en sjukt bra dag, och jag o t var jätteglada över att få vara med och vara vittnen, det var superfint! här kommer alla de bästa bilderna:
 
 
det sista här är från den klassiska vattenshowen framför bellagio hotel på the strip. jag fattade att den skulle vara cool, men ajg trodde ändå inte att jag skulle bli SÅ impad! för den som vill kan man titta på ett klipp här nedan. låtarna verkar bytas (och likaså "vattenschemat" såklart) men här får ni en idé om hur det var iaf. de sista strålarna i avslutet var säkert 30 meter höga om inte mer. det var coolt. :)
 

extra! extra!

 jag har gjort en massa fantastiska upptäckter på sistone, mest av en slump. eller ja, det är mest fantastiskt om man råkar vara glutenallergiker samt har en längtan efter rödare hår, men jag delar med mig ändå. jag har hittat en del glutenfria produkter som jag är superglad över! så himla bra att det kommer mer och mer. :) 

det första fabulösa; glutenfri couscous

#2: chilinötter, med potatis- och rismjöl i "skalet" istället för vetemjöl

drei: vegetarisk (tom vegansk!) färs utan gluten, ngt jag önskat skulle finnas, och nu gör det det!

färsen använde jag idag och gjorde chili con carne, det blev asgott! tycker inte att färs smakar ngn skillnad om det är kött eller vegetariskt, det hänger på kryddningen, tomatsåsen mm. happy!
 
vad gäller det rödare håret så har jag bestämt mig för att jag inte är redo att ha min naturliga färg än, trots allt. har haft det (eller så gott som iaf) de senaste månaderna eftersom jag var lite nyfiken på det, samt inte orkat färga, men så tänkte jag i helgen att det var dags att köpa ny hårfärg. eftersom jag kört på en orange toning från shock, och jag är tvungen att först lägga i en "riktig" permanent färg för att toningen ska bita, så sprang jag in på åhléns för att köpa någon av de jag brukade använda, oftast av en mer vinrödaktig ton, vilket inte är det jag är ute efter egentligen. men till min förvåning har loreál släppt flera mer orangea färger! ska bli spännande att pröva i helgen. :)

 
jag ska pröva den näst längst ner. :))
 
just det, midsommarhelgen. tja, hönö, sill, regn, grill, dragkamp, gött fölk, sång, musik, snaps och öl, hemgång vid 02-tiden. ja, det var väl det.
 
 
 
 

fru huggorm

tog en lunchjoggingtur på tjärnö förut. så somrigt och fint! sprang genom midjehögt gräs och tänkte väl inte så mkt på det. men när jag kom ut på asfaltsvägen igen höll jag på att trampa på denna:

 
faktiskt andra gången i mitt liv som jag nästan trampar på en huggorm. iofs är de ju inte speciellt farliga men lite ont och sjukdomskänsla får man väl antar jag. däremot är det ju inte så bra om man är allergisk... och hur 17 vet man om man är det då, tänker jag? haha. så lika bra att passa sig. får nog fundera igen på om det är så bra med det där midjehöga gräset.

P3 i morse

det pratades roller derby på P3 i morse, när Malmös egen DaFisty var där och snackade! i ett klipp pratades det även om vår match, kul! :)
 
lyssna på det här:


too cool for school

alla vet ju att jag är rätt töff o så änna, men min fästman kan också vara fräsig minsann.


odeladi odeladi, hoppsan vilken dag

ja, så var det över... mitt premiärbout på hemmaplan. OCH VILKEN MATCH DET VAR!! det var heeeeelt sjukt! och så jämnt och spännande i slutminuterna att jag trodde hjärtat skulle stanna på mig... fy tusan. men vi tog det bannemej!! och det var vi välförtjänta av tycker jag, vi ledde poängmässigt i säkert 80 % av matchen. vi VAR bättre! i slutet hade vi dock otur med flera jammer-utvisningar och danskarna knappade in mer och mer, för att till slut GÅ OM! PANIK! med ca 4 min kvar och ställningen 140-135 till danskarna så var det oliiiiidligt spännande... men, vi tog det med 147-140 de sista sekunderna! :D


här kommer en megabildbomb på den historiska händelsen. hittar ni mig på bilderna? ;) 




























































147-140!!!



Fotona är tagna av:

Mattias Hammar

@Morgansfoto.se

samt

Patrik Blom (www.bildbyrån.net)
 

 


HEJ

jag är sjukt seg idag. ska nog sluta jobba nu faktiskt. kolla lite på simpsons innan vi ska en sväng hem till anna-lisa som fyller år idag. grattis, grattis! då blir det lite tårta, gott. :)

försöker planera lite kul inför sommarn med, men jäklar vad fort helgerna går åt! det är ju midsommar en helg, WCR och Bruce en annan helg, ett 10-årsjubileum med gymnasieklassen, ett bröllop, way out west (?) och lite annat. vill dessutom åka till sthlm en helg för att hälsa på lite folk och bo på hotell, samt hälsa på tobbes familj i värmland. men det är ju faktiskt bara roliga grejer så jag klagar inte. :) men man önskar ju att det fanns typ dubbelt så många helger att spela med...

apropå ingenting får ni en poolbild från las vegas. jag har ju helt glömt bort att fortsätta bildbomberna efter den senaste som handlade om route 66 och den underjordiska grottan. det får nog bli en bautabomb med resterande bilder ngn dag snart.

tjo!


GP idag!


liten notis i GP idag om boutet på lördag, kul! står förmodligen i andra lokaltidningar också. kanske skulle bli ngt mer skrivet om det i GP på lördag med, najs! missa nu inte, kära vänner! det kommer bli sjukt kul. och tänk på att vi är mkt coolare än marylin manson o alla andra band på metaltown. ;)

bara 4 dagar kvar nu alltså. får fjärilar i magen när jag tänker på det, haha! denna gången tar vi dom!

annars är jag tillbaka från tyskland, vilket var helt ok men lite småtrist. som det ser ut måste jag åka dit igen i sept. a phd gotta do what a phd gotta do liksom. hoppas vi blir helt klara med analyserna då! helgen var bra, i lördags blev det en hemmadag med tvätt och lite sånt, men vi drog en sväng till truckstop och honky tonk på kvällen. lite sega dock så det blev inte så sent. tycker faktiskt att honky tonken som var förra året i juni var lite bättre också! (och nej, det var inte bara vädrets fel, tyckte att det hände mer saker förra året med, med countryquiz, sangria-kaktusar och line dance-tanter t ex... denna gången kändes mer som en "vanlig" trucken-kväll tycker jag.)

en mekanisk tjur fanns det dock, inte fy skam. tobey var inte heller fy skam som ryttare! :)

nu ska jag plugga WFTDA-regelboken! tjipp!

...och hur grymma kommer inte dessa bli om ngr år då?



...och tänk när det finns juniorligor även här i sverige!? sjukt coolt!

en smula booored

sitter i labbet i bremerhaven. har ca 2 timmar kvar att vänta pa mina prover i maskinen... triiist. och klockan är dessutom sapass mkt att jag inte riktigt orkar göra ngn nytta under tiden. (om ni undrar sa finns bara bokstäverna ä och ö pa detta tangentbordet, om ni tycker att det är lite felstavat här och var ;)). men det är redan onsdag kväll iaf! snart far jag ta färjan hem igen. :) det är iofs bra här och sa, men lite trist när varken inken eller carla är här denna veckan... lite ensamt. men skönt att det bara är mandag till fredag denna gangen sa man slipper vara själv sa länge iaf. :) det är rätt tomt pa detta labbet överlag. antar att folk är igang med sina fältsäsonger och är pa lite mer somriga och trevliga ställen kanske? typ...havet? min utsikt fran fönstret är en röd tegelvägg. kul.

mer kul blir det i helgen tror jag! da är det bade andra langgatan-dagen där GBGRD kommer finnas pa plats. da kan man tävla och vinna gratis biljetter till boutet! pa kvällen är det även honky tonk illegal VI pa truckstop, där man kan skjuta luftautomatvapen, äta sydstatskäk, dansa vulgodans, sjunga karaeoke och rida pa en mekanisk tjur. :) tror det kanske blir lite av bada sakerna. ELLER, sa kommer jag totalkollapsa och ligga hemma i soffan och se pa film med Tobey. vi har nämligen inte setts pa hela tva veckor när jag kommer hem pa lördag morgon, eftersom jag har varit pa tjärnö och tyskland, och han har varit pa festival. sa vem vet, jag kanske alls kommer nan vart pa lördag. :P men alla borde ga pa bade andra lang och honky tonken, tror det blir sjukt kul!


honky tonk illegal!

i tysklandet

...är tillbaka i bremerhaven för en veckas jobb. var ju här 2 veckor i januari. but i´m baaaack! idag har mest gått åt till att resa. kom in med färjan i kiel vid 9 i morse, sen åkte jag tåg och var här vid 13-tiden. jobbade till 18, men det mesta funkade dåligt idag så det blev inte så mkt gjort tyvärr. enzym som var slut och sånt. men det kommer mer imorrn! så får ta nya tag tomorrow.

o nu börjar det närma sig boutet!!! missa absolut inte!! (iiii, fjärilar i magen!) kolla in absolut snyggaste boutpostern:

(observera dock att det är insläpp kl 15 och inte kl 14 som det står i denna versionen...)

gräsänkan

jag är hemma heeelt själv. det är inte så ofta. ända sen igår kväll tills på söndag. (om inte en alltför genomfrusen festival-tobbe kommer hem redan imorgon då vill säga... <3) dessutom har jag varit ledig idag. LEDIG! iom att jag ska jobba i tysklandet nästa vecka när det är en röd dag så var jag ledig idag istället. så sjuuukt gött. ledig en fredag hemma i GBG utan en massa måsten o liknande var typ...kanske 1 år sen på semestern då? jag vet faktiskt inte. extremt längesen iaf.

så idag har jag inte gjort så mkt. iaf inget jobbigt, utan bara hemtrevliga saker. tvättade lite, låg i soffan, internetade. och efter att tvätten var klar åkte jag o shoppade! stort behov av lite kläder, främst vardagskläder. men som vanligt när man bestämt sig att köpa allt man hittar och tycker om så hittar man ju inte speciellt mkt såklart. men det blev iaf ett par svarta jeans, 2 toppar och ett linne. gött! ska nog kolla mig omkring på beyond retro imorrn en stund innan träningen också. efter shoppingen åt jag tacos hemma hos ida och patrik. bra fredag!

imorrn kommer jag förresten träna med nya hjul och kullager! hoppas det inte känns för ovant så här nära inpå boutet. BOUTET! oooo, jag får fjärilar i magen bara att skriva om det. shit. vad. pepp.

byte till nya fina gröna hjul och räcersnabba kullager!

RSS 2.0