snake eels och skorpioner

ojojoj, det är långa dagar här på ön... vi äter frukost kl 7 och håller ofta på till 21 utan att man egentligen hinner göra något "eget" emellan. pust. det är tur att det är så fint och finns så mkt spännande att titta på! idag har vi snorklat hela dagen, åkte ut vid 10 och kom tillbaka 17.30. finns en viss risk att man bränt sig, jaa... trots att man haft heltäckande kläder och tom strumpor och handskar när man snorklar. idag såg jag en lion fish, massa andra fina fiskar samt en snake eel! först trodde jag att det var en giftig sea snake men det var det tydligen inte... men den var fin iaf!


half banded snake eel

cyklonen....

...märks inte av nästan ett dugg kan jag säga. har förstått att de sagt saker om detta i sverige men det är inte här det är värst isf. det enda är att vi inte har kunnat ta oss ut till inhaca island än, utan fick stanna kvar i maputo 2 nätter för att det blåste för mkt för att åka. men imorgon kl 8 ska vi ge det ett nytt försök! än så länge har allt varit jättebra, bra mat, bra väder, bra hotell osv. vi har besökt universitetet och haft en föreläsning, vi har besökt fiskmarknaden och ett (litet) mangroveträsk. nyss käkade vi på restaurang och jag är proppmätt och kommer antagligen somna direkt... får hoppas också att internet ute på ön inte har blåst sönder när vi kommer imorgon!

det enda mindre bra som har hänt är att jag upptäckte när jag fick mitt bagage i maputo att någon klippt upp hänglåset och stulit min digitalkamera... ur resväskan liksom! det måste alltså ha hänt någon gång på vägen mellan göteborg och maputo, på en flygplats av en anställd då förmodligen. inte helt ok. de små metallöglorna och man sätter hänglåset i är avklippta, hänglåset därmed borta, och kvar i väskan låg endast kameraladdaren och fodralet. ingen jättedyr kamera alls, kanske 1300 kr, men ändå trist. men men, det hade kunnat vara värre. dock blir det ju ont om bilder från resan... :( får sno av alla andras bilder senare.


nu: sova!

packapackapacka

...PACKA!


har packat idag (doh!)


nästan färdig!


vädret ser inte så dumt ut framöver heller :))) (även om veckan kommer
börja med regn.)

kan nog inte riktigt fatta att jag ska vara borta typ 30 nätter framöver. imorgon kl 18.10 går planet. hoppas allt är med i packningen som borde vara med, och framförallt; att den kommer fram!! annars får det bli en väldigt spartansk resa, haha.

nu ska jag äta några grejer som jag inte kommer få göra på ett tag; spagetti och köttfärssås och semlor. och en gin o tonic kanske, för den varan finns det måhända inte heller så mkt av på inhaca island. ;)

arrividerci!

dear old things













lite utav de fina saker vi fick igår från farmors lägenhet. <3

60-talet?

igår var det lördag. vi hade lunchbesök av mamma och pappa, det var mkt trevligt. de blev bjudna på asiatisk mat samt kaffe och hembakad semla. gott! jag fick låna mammas stora resväska, som det ska börja packas i idag. vi fick även grejer av pappa som han hämtat hem från farmor. massa fint! bland annat en ugnsform från rörstrand, massa fina guldramar, två vaser, en skivspelare i teak, en fin fönsterlampa med mera. kanske tar lite bilder på det. ska även få en golvlampa, glas och lite annat som han inte fick med sig igår.

på kvällen skulle vi gå på bio med sara och jonas. det blev the rum diarys, johnny depps nya. inte superbra, men helt ok. behövdes kanske inte ses på bio dock. efteråt spelade vi biljard en timme, och slutade med en öl på paddingtons. och faktiskt bara EN öl där. och en på biljarden då. men lugn och skön o trevlig kväll. :) det var nog sista gången för ett tag...





kom även fram till att man kanske borde ge 60-talssminket och frisyrerna en chans också snart?

kanske inte brigitte bardot precis men man kan ju försöka... 60-talet
är också fint stilmässigt!

nu ska jag fortsätta förbereda inför resan. måste gå ner till ica för att köpa lite glutenfritt jag kan ta med mig eftersom vi ska vara på en isolerad ö i 3 veckor och man inte direkt kan köpa mat där om man blir mer hungrig. ska gå in på bokia och köpa lite grejer med, + fråga om jag kan få ta kopior på mitt pass där, och se om jag kan hitta någon trevlig bok att ta med som tidsfördriv. egentligen skulle jag tränat roller derby nu också men kände att jag blev så stressad av det att jag hoppade. dessutom blev jag paranoid att jag skulle bryta något såhär två dagar innan resan om jag tog mig dit för en "sista" träning, haha! ikväll ska jag äta på restaurang med vicky och sara, och innan dess trilla in på clas ohlson igen för att skaffa myggnät. resfebrig!

videoinspelning och stressförberedelser

igår tog jag en halvdag ledigt eftersom jag jobbade hela lördag och söndag i tyskland nyss. på eftermiddagen begav jag mig därför några timmar till ett iskallt parkeringshus ovanpå nordstan för att vara statist i mustasch nya video till låten "the challenger". vi fick vara street racing-publik i ett "illegalt" race ala the fast and the furious. :) det var riktigt skoj! även om det hade varit ännu roligare om det faktiskt VAR sommar och sol, vilket vi försökte få det att se ut som, haha. *BRRR* jag var där med bland annat fina ida, söta kandi von kane samt snyggaste helena från elbastardo!

om man klickar här kan man också se ett litet klipp-reportage från GP!


foto från GT idag, jag syns i bakgrunden längst till vänster, blå-vit topp och
ser ut som att jag håller för öronen, haha! fast  det gjorde jag inte, jag
gör nog något heja-rop typ. :P videon kommer 1 februari, hoppas man syns
lite grann iaf! :)

i övrigt håller jag mest på med förberedelse inför den 1 månad långa resan på onsdag. förbereder inför vårt grupparbete och försöker inhandla allt man ska ha med sig, vilket är lättare sagt än gjort. FY TUSAN vad jobbigt det har blivit att gå på stan när man numera är van att oftast jobba ute på en isolerad ö och mest köpa saker över internet om det är nåt man behöver/vill ha. blä. men snart har jag köpt allt, måste ha ett myggnät och lite annat bara. sen är det ju den lilla detaljen att få plats med allt i resväskan, hmm... wish me luck!

nu kommer tobbe snart hem. vi ska pröva att göra gnocchi, alltså riktig, på potatis! dessutom glutenfri. jag har aldrig ätit det så jag är nyfiken! o så en drink på det. eventuellt semlebak också. bra fredag. :)

ciao!

teaterapans gissningslek

på torsdag em ska jag göra något skojsigt i några timmar som jag aldrig prövat förut! lite kontrast mot mitt jobb, ibland kommer teaterape/linslus-ådran fram minsann... jag är dock inte så bekant med de människor som ska vara i fokus så att säga, men kul ändå. här får ni lite ledtrådar. ;)








stewie´s roller derby name - family guy


måndag

...men en rätt bra måndag ändå. skönt att få jobba i göteborg för en gångs skull. har lunchat med emelie (mkt trevligt!), beställt grejer från seapro divers till resan (som redan verkar vara på väg med posten, hoppas de kommer fram fort!) och sitter nu och läser lite artiklar på botan. om ett tag ska jag till gymmet och försöka använda mitt stackars gymkort som snart går ut, och som knappt blivit använt de sista 3-4 månaderna eftersom jag mest varit på tjärnö hela tiden. :( ska nog inte skaffa något nytt förrän till hösten.

igår var jag på första roller derby-träningen på 1 månad också! trodde jag skulle dö innan jag gick dit, men det gick faktiskt bra! verkar som att konditionen har hållt i sig hyfsat, vilket jag inte trodde. :) ingen direkt jättehemsk träningsvärk heller, än så länge iaf. imorgon blir det mer träning, tillsammans med rookiesarna, kul!

nu: läsa!



just det! det är ny prova-på-dag snart också, 28:e januari! sista anmälningsdag är 21:e januari, gå in och läs mer och anmäl er här! (ej, bindande på ngt sätt, det är gratis att prova och utrustning kan lånas.)



noll koll

ååh, imorrn är jag på väg hem vid denna tiden. bäst av allt är att det blev lite ändrade planer nästa vecka o att jag kommer jobba i göteborg fram tills afrikaresan och inte uppe på tjärnö. så himla skönt att slippa packa väskan igen på måndag för att ge sig iväg igen, utan nu kan jag få ta det lugnt hemma i nästan 11 dagar innan det bär av till afrika. andra fördelar; jag hinner träffa de kompisar jag vill innan jag ska åka, jag hinner vara mer med tobbe, träffa mamma o pappa, fixa allt med packningen i lugn och ro och hinna läsa in mig på projektet ordentligt. dessutom, jag kan använda mitt gymkort lite till innan det går ut + att jag kan vara med och träna på roller derby ngr ggr extra än vad jag tänkte. :))

nu ska jag bege mig till mataffären över gatan och inhandla billig tysk sprit! man måste ju ta tillvara på tillfället. (dock inte till förtäring denna kväll.)

saknar rullskridskorna! extra kul nu med när vi äntligen har fått tillbaka
träningstider i andra hallar än iskalla inlineshallen på hisingen. nu får vi
t ex vara i masthuggshallen! mkt trevlig hall, mitt i stan och med VÄRME!


en annan random grej. jag är ju inte så himla inne på det här med kändisar o så. kan ni se skillnad på dessa?
--->








jag har iaf inte fattat förrän alldeles nyss att det faktiskt är två olika personer. noll koll.



besticktjuven

snart får jag åka hem. det känns skönt. det känns också skönt eftersom det har gått bra i labbet, hade det gått dåligt hade man ju liksom åkt hem med en lite tung känsla. men nu känns det lätt, och gött! sen ska man väl inte ropa hej förrän man är över bäcken och allt det där, vi har ju trots allt bara kommit kanske en 1/4 av hela arbetet.... får hålla tummarna att resten framöver går lika bra.


detta har jag pysslat med idag. kul, va?! älskar excel! ungefär lika
mkt som man älskar fotsvamp.

nu tittar jag på simpsons. dubbat på tyska. FAIL. tur att jag sett avsnittet så man vet vad de pratar om ändå, haha. ska också försöka äta en tonfisksallad som jag köpt med mig hem, men insåg att jag glömde ta med bestick. fail #2. äta sallad med fingrarna? hmm. kanske smyger ner till frukostmatsalen här på hostelet och lånar upp lite bestick.

saker jag längtar efter just nu:

1. att få klä upp sig och göra sig lite fin i håret, och få dricka några öl med vänner. det var ett tag sedan nu.



2. spagetti och köttfärssås.


3. tobey <3 !!!!!



nu ska jag gå o tjuva bestick. hej svejs!

skor eller inte skor?

har hittat lite fina skor här i tyskland, pa deichmann. ganska billiga med, ca 250-300 kr! kan dock inte bestämma mig för om man ska ta dem med klack eller dem utan. har iofs inte provat dem än heller, de kanske är jätteobekväma. ska prova sen iaf!





vet inte varför översta bilden är sa blek, de är bada i samma färg! vad tycks? paminner ju ända lite om dessa:



fast sjukt mkt billigare da. (de nedersta kostar ca 1500 kr.) det kanske är värt att köpa ett par billigare eftersom jag inte ska ha dem till vardags? har alltsa tänkt att ha dem till fina 40- och 50-tals outfits.  tal att funderas pa...

fyra väggar och tak

så mkt har jag sett känns det nästan som den senaste veckan. det har vart bra här eftersom det går ganska bra i labbet och sådär, men nu börjar jag tröttna. beror också mkt på att det är ett sånt jäkla skitväder hela tiden. disigt, blåsigt, regnigt och sånt som får en på bästa humör. not. därför har jag knappt varit ute något. jag som har med mig mina joggingskor och tänkte att det blir ju perfekt eftersom man ändå har en del dötid. men näää. blir nog inget med det.


lite exempel på vad som skulle kunna pågå ute i världen utan att jag vet
om det. jag är ju bara i ett labb hela tiden.

rare exports: a christmas tale

måste tipsa om en film jag och tobbe såg härom dagen. han tyckte den var sådär, jag tyckte den var lite bättre än sådär. en finsk sago/mystik/svart komedi-film kanske man skulle kunna kalla den, i lite samma anda som den norska troll hunter. rare exports: a christmas tale hette den, och handlade om hur tomten, som såklart är från finland, inte alls är riktigt som den tomten vi är vana vid nuförtiden...

















läs mer om den här.


fröken fräken

hittade en bild på datorn av moi au natural:


kan tilläggas att jag tror bilden togs strax efter vietnamsemestern, så fräknarna är aaaaningen starkare än vanligt. :)

lördag i bremerhaven då, ja. inte så mkt bättre än en fredag får man säga. men vi var inte klara på labbet förrän 18.30, sedan gick vi till en restaurang och var inte tillbaka på hostelet förrän kl 21, så nu vill jag helst bara ligga i sängen framför TV:n och slappa hur som helst. ska upp tidigt imorrn med!

idag har vi besökt museumet som jag pratade om igår, om utvandrarna. det var riktigt bra! definitivt värt ett besök. om man är intresserad av tiden mellan 1900-1960 så är det en rekommendation. det var riktigt spännande att höra och läsa om olika människors öden, när de lämnade europa för nya drömmar i landet over there. massa fina saker att titta på också, dagböcker att läsa i, se inredningen i olika skepp, alltså rekonstruerat som riktiga korridorer och rum, kändes som att man gick omkring i korridorerna på titanic! även rekonstruktioner på ankomsthallen på ellis island och annat, precis som det såg ut på riktigt. så det var ett väl spenderat tidsfördriv. :)

men nu blåser och regnar det utanför fönstret, så jag tröstar mig med lite bilder inför kommande jobb-resmål, inhaca island (mozambique) och kruger national park (sydafrika) om bara ett par veckor. :))


inhaca island


inhaca


inhaca


kruger national park


kruger park

...och slutligen...


det så kallade God´s Window i sydafrika, som vi också ska besöka.

plötsligt känns det inte så jobbigt med regn och rusk längre. ;)

sååå...vad gör man i bremerhaven en fredag...?

svar: inte så jävla mycket alltså. denna stan verkar inte vara någon höjdare direkt. både inken och carla som jobbar på labbet säger att de flesta helst inte vill bo här. även de studenter som går på högskolan här pendlar från bremen för att slippa bo här. bremen är rätt najs tror jag, men här i bremerhaven bor det ändå ca 100 000 pers med omnejd, men ändå känns det som en sån där riktigt meningslös deppig svensk håla med typ 30 000 invånare. så ungefär. men eftersom vi ändå jobbar på labbet den mesta av tiden så gör det ju inte så mkt egentligen. dock finns det två ställen jag ska försöka besöka och det är:

1. utvandrarmuseumet. bremerhaven är en hamnstad och den stad som alla tyskar tog sig till för att utvandra till USA en gång i tiden med fartygen som gick direkt härifrån till ellis island, new york. det ska tydligen vara intressant!


2. zoo am meer. ett zoo helt enkelt, precis vid strandkanten! här finns det många polarlevande djur, eftersom institutet jag är här och jobbar på är kända för sin polarforskning i arktis och antarktis.



men eftersom inget av dessa ställen är tillgängliga en fredag vid denna tiden så blir det nog mest godis och fim helt enkelt. 


godis från stena line såklart


film. på engelska!! alltså på datorn.


soooklaaa!

sååå... hoppas ni kanske har en mer händelserik kväll. tjo!

trööööttt

nu är jag äntligen på rummet på hostelet i bremerhaven. varit en lååång dag, eftersom det känns som att den började redan igår. gick på tysklandsfärjan igår i göteborg vid 19, var framme i kiel i morse vid 9. sov ganska gott, men lite för lite bara, kunde inte riktigt somna på ett tag... i kiel blev det tåg till hamburg, från hamburg till bremen och från bremen till bremerhaven. dessutom blev första tåget försenat så att jag missade en anslutning = 2 timmar försenad i slutändan. :(

blev hämtad vid stationen 15.30 (ist för 13.30) av kollegorna här, och spenderade en stund på labbet. vid 18 gick jag och en till för att äta, det var välbehövligt! efter det tog vi bussen till hostelet som är en gammal militärbyggnad men omgjord till hostel för bara ca 1,5 år sedan, så det är fräscht och fint, stora rum med fräscha badrum. så det funkar. :) försöker kolla något på TV:n nu men det är lättare sagt än gjort eftersom tyskarna envisas med sin dubbning, herreguuuud, vad fånigt det är. kan dom inte bara släppa det liksom, ba hallååå!? assholes. inte konstigt att de folk jag försökt prata med idag längs vägen mest stirrar på en som inavlade texasbor när man öppnar munnen och det INTE kommer ut tyska. 

anywhoooo, nu är jag schweintrött (tyska!).


utsikt från båten igår. hejdå, majorna och göteborg!


den nya otroligt spännande utsikten från hostelet!


nu ska undertecknad självdö i den här sängen för en natt.

gute nacht!

tysklandet

imorgon bär det av till tyskland för jobb i bremerhaven i 9 dagar! spännande och lite läskigt eftersom jag ska åka själv. :S ska ta färjan från göteborg till kiel, och sedan blir det tåg i ca 3 timmar till bremerhaven. men det ska nog gå bra. egentligen kunde man säkert flyga på mkt kortare tid men jag tänkte vara en lite mer ansvarig biolog och ta båten. ;) speciellt med tanke på att jag kommer spy ut en stor del flygbränsle den närmsta tiden iaf. :S (lite moralpanik, jaa...)

hur som helst, jag ska jobba på ett lab med något som kallas microarrays (det kan man läsa om mer här om man vill, haha) på mina två arter av brunalger. det är alltså ett sätt att jämföra vilka gener som är aktiva i de båda arterna kan man säga, vilka gener som skiljer dem åt och vilka gener de kanske delar, på så vis kan man få reda på mer om hur de båda arterna är släkt med varandra. förklarat på ett väldigt förenklat sätt då. metoden gäller alltså inte bara alger utan man kan använda den för att jämföra både växter och djur. jag har aldrig gjort detta innan, bara gått en 4-dagars teoretisk kurs i det hela för ca 1 år sedan men aldrig gjort det praktiskt. det är dessutom multumdyrt att genomföra. så håll tummarna för mig!!

bremerhaven in the evening


idag har jag även varit på min lilla farmors begravning i frölunda kyrka. det var fint. <3

soffläge

hade en ganska bra kväll igår får jag säga! förutom lite smärre incidenter. men det började iaf lugnt och trevligt med middag (supergott!) hos ida och patrik med lite sällskapsspel och musik därtill. eftersom vi klantat till det lite och lovat bort oss på var sitt håll tog vi en taxi till en annan fest (förlåt, ida!!) runt 23-tiden, ganska lagom tills det var dags för 12-slaget! vi hade inga raketer men ett gäng thailändska nyårsballonger iaf, det var fint. :)

på festen var det bra drag och den innehöll klassikerna mkt dans, högljudd sång, irish coffee i plastmugg, armbåge i nyllet = fläskläpp 1, nedspytt golv i sovrummet, lite hot med kniv ute på gården = fläskläpp 2. det var alltså den sista incidienten som förtog glädjen ett tag men som tur var så slutade det ju väl. vi stod utomhus alla 15-20 pers under tolvslaget på fyrktorget i ca 20 minuter, men när raketerna började dö av och man började frysa så gick de flesta in (även jag). men det var 3-4 personer som stod kvar ett tag till, och då kom en kille fram som uppenbarligen bara var ute efter att bråka. drog upp en kniv i princip direkt och skulle såklart ge sig på J då han är stor och ser "tuff ut" antar jag. J gjorde dock inget tillbaka förutom att muntligt försöka avvärja det hela men killen försökte provocera på de flesta sätt genom en skallning på läppen samt en lavett. men på något sätt gav han sig och försvann. mindre trevligt. men men, det gick ju som sagt bra, och jag tror att alla hade rätt så trevligt iaf. kl 5.15 tror jag att jag o tobey kom i säng, senare än på länge.

idag är det med andra ord inte många knop... har avverkat brunch och tittat på trollkarlen från oz. senare blir det god middag och förmodligen mer film, samt ost och chips. sista dagen på semestern måste ju avslutas på bästa sätt. ;) chiiips!










en av de finaste gamla musikalfilmerna. perfekt nyårsdagsunderhållning!

börjar för övrigt få lite rullabstinens. vi tog ju julpaus i derbyn efter boot camp-helgen och har alltså inte rullat på snart 2 veckor. dessutom börjar träningen igen dagen efter att jag ska till tyskland med jobbet... :( så när jag kommer tillbaka hinner jag bara med kanske en eller två ggr innan det är dags för 4 veckor i afrika. får bli en derbypaus deluxe helt enkelt! hoppas man inte tappar för mkt. men jag hoppas det är lite som att cykla. ;) kanske, kanske hinner jag med lite friåkning i masthuggshallen på tisdag kväll, hoppas! 


undertecknad ses här sätta in en tackling/blockering under matchen under boot camp-helgen, medan jammern blåser förbi på insidan. duktiga vi! :)

RSS 2.0