Valborgsnöje...

sitter hemma och jobbar. läser på litteraturkursen. det är en mkt bra bok som är relativt lätt att läsa, men det tar ändå sjukt lång tid när man ska försöka förstå allt tillräckligt bra för att kunna återberätta för andra på kursen! men när jag är klar för idag så kanske det blir lite parkhäng och nån folköl o brasa ändå, hoppas det. :)



vintage dreams

åh, jag har gjort flera fina second hand-fynd på bara några dagar nu! :) bra på så många sätt, billigare, mer unika saker, mer miljövänligt, snällare mot huden eftersom att äckliga kemikalier troligare redan är borttvättade osv... först hittade jag en stickad kofta, en långärmad lila stickad tröja samt en handväska på beyond retro! tack vare julklappen från systern blev det bara ca 500 för allt. :) nån dag senare var jag på fåfängans antik i haga och hittade sötaste gula hårnätet, och nu var jag just nere på finska kyrkans loppis vid olskroken och hittade superfina pumps samt en fin blus för totalt 60 kr. :)) en downside dock är att skorna är alldeles för små, men jag kände att jag måste sälja dem vidare så att ngn annan vintage-intresserad själ kan få använda de små fina sakerna. så håll utkik på tradera om ni vill ha fina 40-talsskor, nyklackade i stl 36 ca! ;)


hårnät från fåfängans antik


...vilket håller mina pin curls på plats för tillfället. får se hur fint det
blir när jag tar ut dem sen, har aldrig gjort pin curls själv innan! :)


de fantastiska 40-talspumpsen jag just hittade! önskar de hade varit
ngn storlek större... buhu.



fin 60-tals (?)-blus också från loppisen för 30 riksdaler.


kanske får bli kvällens outfit!



dumhuvud

började ju inte så bra idag helt enkelt... hade tänkt läsa evolutionsboken samt tvätta, men vaknade upp med migrän. har tagit eeze nu och det hjälpte lite iaf, så lyckades släpa mig ner med tvätten nyss åtminstone. om det släpper lite till snart så ska jag försöka läsa lite iaf. har lyckats få migrän på just fredagar typ 3 ggr det senaste?? konstigt. och typiskt. 

och jag är hungrig också. orkar inte ens gå upp o göra nån sorts frukost.

dumma hövve

spinning fast

ååh, denna veckan snurrar fort. ska vara i GBG i två veckor nu eftersom jag har undervisning på zoologen (trevligt!), men som vanligt när jag ska vara i GBG så är det plötsligt massa grejer som ska hinnas med. hela måndagen ägnades åt undervisning tillsammans med daniel, och jag har även undervisning idag och imorgon, och eftersom jag som sagt är i GBG ska jag försöka hinna med så mkt roller derby-träning som möjligt! hade en grymt kul träning i söndags och igår, och mina lår är slut idag... ska se om jag hinner imorgon med. sen ska man hinna handla, städa, tvätta, träffa vänner, och gärna gå litegrann på stan eftersom jag nästan aldrig hinner göra det längre, osv. puh. himla roligt inlägg det här. känner mig lite såhär:



men helgen som var var iaf himla bra, på fredagen gjorde jag o tobey inget, och på lördagen var jag på mysmiddag med andrea hos vicky. mer sånt! jag hoppas helgen som kommer kan bli lika bra. på lördag vankas det nog hemmafest, det var inte igår minsann!

bildbomb #3 - grand canyon

för att fortsätta på USA-äventyret så åkte vi vidare mot grand canyon efter hoover dam. på vägen blev det en avstickare in på en skogsväg där både jag och tobey fick sitta i förarsätet på ford mustangen, trots att ingen av oss har körkort. :P men automatväxlat var ju ingen konst. vidare uppåt blev det kallare och kallare, och efter en liten felkörning hela vägen till flagstaff där vi iaf åt och inhandlade diverse förnödenheter (läs: öl och godis) så tog vi rätt väg tillbaka och var rätt så snart vid hotellet nära grand canyon. checkade in i ett rum med två stora sängar där allihop däckade direkt framför TV:n. nästa morgon gick vi upp kl 5.20 för att se soluppgången, och det var det värt, trots att vi höll på att frysa rumpan av oss (från 25°C o sol i las vegas till -5°C och lite snö på 6 timmars bilkörning!?)!

















(om ni undrar varför det är två bilder som är större så är det för att jag just fattade hur man gör bilder större. HAHAHA. hur kunde jag missa det liksom??)

hur som helst, efter en fin morgon med brakfrukost (första, och antagligen enda gången jag ätit en megatallrik med tacos till frukost, haha), så åkte vi tillbaka till hotellet, sov 2 tim till, och åkte sen neråt igen. vi skulle egentligen ta in på ett motell till längs vägen tillbaka men så blev dock inte fallet. ist blev det underjordisk grotta och ett besök på världens finaste bensinmack, och efter det var vi ändå så nära las vegas att vi kunde åka tillbaka. bilder på detta senare. :)

köpa köpa!

vill ha:


...dessa på benen...



...och denna på hjälmen.


GE MIG!

så fint

klicka på länken för att höra en väldigt fin cover på en redan fin låt av en vän till en gammal vän, men under väldigt sorgliga omständigheter. jag kände inte dig, patrick, men vila i frid. 

Patrick Keith Kejtson - Ljuden Från Förr (The '59 Sound av The Gaslight Anthem)

bildbomb #2 - las vegas!

här kommer lite fler foton minsann! första kvällen glömde jag ta med, efter att vi gått hela the strip och förundrats över alla maffiga hotell och neonskyltar, då gick vi på roller derby match på hotell riviera! grymt kul! faktiskt första matchen jag ser, haha. knasigt.






glada hejje-påare


patrik förfasades över storleken på vissa tjejer, som t ex den långa
som åker förbi i bakgrunden... my god!


dagen efter började vi med att hyra en fräsig bil inför roadtripen till
grand canyon! ford mustang!


nästan direkt utanför stan låg lake mead


och inte så mkt längre därifrån låg hoover dam!


högt upp....


gänget! nästan iaf.


få svindeeel...


hoover dam. väntade mest på att transformers skulle dyka upp. ;)


sedan körde vi vidare mot grand canyon, nedcabbat! iaf en bit, det var inte
så varmt. försökte få till filmstjärnelooken lite lätt, men blev nog mer
påskkärring. iofs också passande.

...more to come...

hej hej!

bildbomb #1 - las vegas!

hemma!! nu är jag hemma. och nu ska jag väl förhoppningsvis hålla mig hemma ett tag, haha. förutom att jag ska till tyskland i maj igen då, pust... och så tjärnö såklart. en jäkla massa resande detta året. helt sjukt mkt faktiskt! men det har varit grymt najs såklart. :) las vegas var helt toppen! perfekt mix av aktivitet och sol och bad. har tagit massa fina bilder, men får nog göra flera inlägg, finns så himla många! säga vad man vill om usa, men det är iaf ett väldigt roligt land att resa i. filmreferenserna haglar, och ordet "bisarrt" har sagt x antal ggr på 10 dagar.

bildbomb från första dagen till att börja med:

nöjt par framför new york, new york-hotellet


excalibur


the strip

första kasinot vi tittade in på. stort!


käkade på harley davidson café på the strip


U-S-A! U-S-A! där nere i hörnan satt vi och åt minsann.

RSS 2.0