spot on...



jaaaa. iaf ett av detta påståendena kan man känna igen sig i varje dag om man är doktorand. bara så ni vet! om ni skulle få för er att doktorera... haha.

hur som helst, det är onsdag och jag har labbat en massa igen. jag tror jag ska belöna mig med något helt menlöst avsnitt av ngt helt menlöst program som jag kan hitta på ngn play-kanal. tips?

the weekend is coming up, och på fredag tror jag att jag ska ta mig lite ledigt och gå på stan och shoppa, iaf halva dagen. nästa torsdag är det ju röd dag men eftersom jag jobbar i tyskland då så tar jag lite time off på fredag ist. har inte shoppat på evigheter... jo, två tröjor på beyond retro och det fina hårnätet på fåfängans antik då. det var nog det senaste. but I need jeeeaaaans! har inte köpt jeans på nästan 3 år tror jag, except favvisarna från freddies of pinewood. men jag behöver lite VANLIGA jeans. har på känn att det kommer bli ett JÄVLA letande. som det brukar bli när det gäller jeans. gah!

för övrigt börjar det klia i färgningsfingrarna. jag har inte färgat håret på hela året, och det har vuxit ut till sin naturliga färg ungefär en tredjedel skulle jag tro. hade tänkt kanske ha det så, men nu börjar jag nog sakna mitt starkt röda hår trots allt.... jag gillade ju verkligen det! slutade mest för att det var så tjatigt att sköta om det och färga om och om och om igen hela tiden. men jag tror jag vill ha det ändå. det tog ju ändå bara ca 4-5 månader så var det ju nästan tillbaka till mig egen naturliga färg som sagt! så om man färgar det och ångrar sig igen så tar det ju inte så lång tid att få tillbaka. oh well, we´ll see...


yes? no..? YES..?

lång dag...

...har labbat och labbat och labbat idag. rätt trevligt iofs, man kan ju t ex lyssna på massa musik under tiden, men det kan också bli lite repetitivt. PCR, gel, PCR, gel, PCR, gel and so on. för att liva upp har jag kollat på lite foton, samt nätfönstershoppat (heter det så?). man kan ju också drömma sig tillbaka till las vegas lite grann.


...där man kunde dricka stoooora drinkar på festivalen...

sailors, släggor och en massa öl

helgen har varit fullspäckad, men bara med massa roligheter! :) trots det är jag dock helt slut idag, har tänkt på att få lägga sig i sängen och läsa en bok nästan hela dagen... men det var det värt! i fredags var vi ett gäng på tip the velvet, med sailortema! både josefin, lotta, emma, lisa och jag var himla tjusiga i våra outfits. längtar till cirkusfesten!


svårt att välja outfit...


frisyr fixad o klar!

the navy

toaposering på villa belparc

på lördagen gick jag upp tidigt (eller iaf tidigt med tanke på att jag kom i säng 03.30 dagen innan) och var en stund och fikade hos sara med finaste olivia! det var jättemysigt, och så kul att träffa både olivia och sara! hoppas det blir igen snart.... 

på kvällen blev det truckstop. det var truckstopdagen och horisont hade även releasefest där, det var sjukt kul! det var saltpinneätartävling, luftgevärsskytte, knivkastning, slå sönder en gammal bil med hackor och släggor, tipspromenad, grillat i olika former, och spontan armbtytartävling (jocke förblev obesergrad!) med mera, med mera... hoppas honky tonk blir lika bra om två veckor!


det var inte mkt kvar av denna stackarn i slutet på kvällen...

äta salta pinnar för glatta livet, bara för att vinna, tada....en willyskasse full med salta pinnar!


här ska skjutas


prickade dock bara 2/5, 3 krävdes för att få en gratis öl...


fina frida träffade också 2/5!


skjutbanan...

innergård

*tjong, bonk, bank, klirr*

en fin liten film har även satts ihop utav en himla massa bilder från kvällen, man kan skymta både mig och tobbe, T med slägga i högsta hugg, och jag med luftgeväret. sköj! (kan ses i bättre kvalitée HÄR)


helgen avslutades sedan med en massa träning i en alldeles för varm angeredshall. jag och villa höll i rookieträningen och sen tränade vi själva också. 

träna träna...

efteråt åt jag välbehövlig thaimat i solen på en filt, göttig avslutning på en bra helg.

when do we want it?



åh, vill ha! humor!

i wish it was summer

the sun would shine
i´d have nothing to do but to waste my time

we could hang out
riding our bikes
i´d shave your head and you could help me with my spikes

nog för att det känns som sommar och kanske är det det också, men jag är junte LEDIG! då räknas det ju knappt. men har gjort så gott man kan med att ha suttit ute och läst, druckit kall folle, skådat fin solnedgång och dinglat med benen vid bryggan.






nu längtar jag enormt mkt efter west coast riot, brucan, way out west och allt annat sånt där göttigt festivaligt. börjar iaf med att gå på tip the velvet på fredag (sailortema), och sedan på lördag är det truckstopdagen. må solen skina för bövelen!

godaste

dagen efter bakfylledagen och sen träning så var det jobb igen. jag hade inte lyxat till det med ledigt på fredagen minsann. istället lästes det flitigt i evolutionsboken (ok, hemma i soffan, så sååå synd var det inte om mig). efter det träffade jag emelie på kings, det var inte igår! varken häng med em el på kings. vi körde klassikern: kings - en öl och gratis mat. när vi var mätta - traska över till kellys för efterrättsdrink. väldigt lyckat! vill igen snart!

kap 10 - uuh...

godaste drinken i stada!

på lördagen var det flunsanfestival på hisingen! vi i laget ställde upp och fick lov att prata om sporten och låna ut våra grejer till besökare som var nyfikna på att prova. kul kul! det sötaste var nog de två små tjejerna, ca 6 år, som ville ha idolbild och sa att de var våra fans, naaaw... synd att man inte kan få tag i den bilden. men detta glada gänget var jag där med en stund iaf:

rolling homies

sen skyndade jag mig hem, duschade och sånt jox, och sen blev det femkamp med familjen! lyckad helg minsann! jag kom tvåa, värt att noteras. VÄRT.


hey ho!

tiden går fort och jag hinner inte blogga. det har ju vart långhelg (typ)! då har man inte tid med sånt. i torsdags t ex var det ju röd dag. då hade jag fullt upp med att vara bakfull eftersom det var stor fest på tobbes jobb på onsdagskvällen. T och Co har börjat sitta på enrico palazzo numera och varje år har de le big partay. lokalen ligger i sockerbruket på röda sten, har inte varit där innan, men det var grymt! nu såg det ju kanske inte riktigt ut som det är där en vanlig arbetsdag, men jag hade inte tackat nej till att jobba i sådana lokaler (kanske svårt att ha ett lab där iofs). vicky var med, vi hade sköj!


ett rum var inrett som en festival. stolar, tält, bandare, granskog och hela kitet.


de hade ett fint akvarium!


flaggor i taket, och folk som spelade musiiik


tobey och jonas kom på den fantastiska idéen att sälja buckets i en bucketbar de hade byggt.
det var öppet 10 min i timmen. 100 spänn för en hink. himla bra idé! inte riktigt lika bra dagen efter...


onsdagsbucket


me and myself


"sköna rummet"


soundtrack of our lives


fölk

som sagt, torsdagen spenderades mest liggandes tills kl var 19 och det var dags för derbyträning. pust och stön. fast skoj!

gamla pärlor

någon som minns dessa godbitar till "handväskor"?



hahaha! hade heeelt glömt bort dessa, jag hade till och med en tror jag! det var värsta grejen, bah, som man var tvungen att ha! cred till malin på FB, som jag lånat bilden av.

vad finns det mer för såna där 90-talsprylar man glömt bort (alt. förträngt)?

romantik och pizza

helgen har faktiskt gått lite i romantikens tecken! :) i fredags fick jag fina rosor och god mat av tobey, och igår var det dags för linnea och jonas bröllop! himla fint. det var i forshälla kyrka nära uddevalla och festen var på gustafsberg, sveriges äldsta badort! rummet där middagen och festen var i var superfint och man kunde verkligen tänka sig att det har varit spektakel och partaj därinne de gångna 250 åren.


jag hoppas de hade en grym dag, det hade vi! god mat, och fina/roliga tal och en del dans mot slutet. vi stannade dock inte över som många andra gjorde, men det var skönt att vakna upp hemma också. idag har jag faktiskt inte tränat, eftersom resten av laget spelade match i hamburg igår (förlorande med 199-161, men det närmar sig!! laget  blir bara bättre och bättre och nästa match ska vi vinna!!), så det var friåkning idag, men jag satsade på joggning och pyssla i hemmet lite.

dessutom ska jag och tobbe äta hämtpizza idag från ferrari pizzeria på danska vägen eftersom T upptäckte häromveckan att de faktiskt även bakar glutenfria pizzor, wihooo! hoppas, hoppas de är goda!

helgen gick dock sjukt fort och imorrn är det dags för tjärnö igen... jobbelijobb!

being important

har undervisat hela veckan i ekologi och evolution. 33 studenter har vi tagit hand om här på tjärnö och de har både fått vara ute i fält, jobbat på labb och haft egna grupparbeten med en del tillhörande experiment. vi slapp undan regnet på fältdagarna, gööött! 


ute och låter studenterna testa metoder för att inventera och undersöka en mjukbottenstrand


de fick använda landvad, fallfälla, håv, vattenkikare samt specialspadar för att gräva upp sandmaskar med.


tjusig lista på organismer som studenterna har fått identifiera och skriva upp, indelade i funktionella grupper


exempel på en näringsväv på en hårdbotten. komplext kan tyckas, men precis så är det i verkligheten. ja, fast värre då.

nu sitter jag och ger kommentarer på deras grupparbeten. börjar bli seeeg... efter en vecka med detta ska det bli skönt att återgå till labarbetet sedan.

puh!

pressie

har ju faktiskt fått en present idag med! hemgjord squashmarmelad med ingefära från anna-lisa, supersnällt! ska bli spännande att smaka. :)


så fint! tack!

29

29. 29!! vad i h-vete. så mkt fyller jag idag, och jag fattar inte riktigt vad som hände mellan 20-29. är inte jag 22 fortfarande...? nej? häpp. men det känns nog bra trots allt! tror jag. haha!

i helgen hade jag lite födelsedagskalas i förskott iaf. mamma och pappa kom först och jag fick lite hjälp till en way out west-biljett samt biljett till bruce på ullevi i sommar, göttigt! senare på kvällen kom ida, emelie och kattis och vi klämde en massa marängsviss och lite drinkar. av dem fick jag en fin rosmarinväxt i kruka, ett grytunderlägg, vilket var toppen eftersom jag bara har tråkiga i kork, samt en grym bok! har redan läst den men äger den gärna med. :)


det fina underlägget jag fick


den braiga boken

dagen har varit bra iaf, men med mkt jobb. undervisar på kurs på tjärnö, så har varit ute i solen hela dagen (inte fy skam) och hjälpt studenterna i fält. men nu ska jag njuta av lite mat och kanske en öl om ngn kan bjuda. (?) ;)

vill du ligga mycket?

helgens bästa:



happy saturday!

eller...

...så kan en lära sig att vänta till nagellacket har torkat innan en börjar pilla på grejer. har det nånsin lyckats? för någon?



bildbomb #4 - grottor och bilmackar

eh, ja, det blir ju en lite sporadisk följetong, detta med las vegas-resan... men bättre sent än aldrig? efter att vi varit i grand canyon 1 natt tog vi hur som helst route 66 tillbaka mot storstaden. efter lite dividerande om vi skulle till en björnpark eller en underjordisk grotta så blev det tillslut grottan! en riktig tur på vischan blev det, förväntade mig att mutanterna från the hills have eyes skulle anfalla bakom kröken i öknen när som helst. ;)


långa raksträckor...


torr grotta (utan vatten av ngn form) - endast 3 % är torra grottor i världen


...man kunde sova 1 natt i grottan för ca 2000 kr! det fanns TV, dusch, spis mm. coooolt!
väldigt tyst, väldigt mörkt och 60 meter under marken...


grottan tjänar även som skyddsrum, med mat och vatten för 2000 pers i 14 dagar.


efter grottbesöket körde vi av en slump förbi coolaste macken i amerikat! så sjukt mkt
fina saker...















efter intagande av glass och klapp på ställets egna åsna så åkte vi tillbaka mot las vegas. egentligen skulle vi tagit in på random läskigt motell längs vägen hade vi tänkte för ytterligare 1 natt på roadtrip. ;) men vi insåg att vi bara var 2 timmar från stan så vi bestämde oss för att köra en extra dag i las vegas vilket vi inte ångrade. :) to be continued!

nu blir det tillbaka till evolutionsbok och artikel-läsning, oändliga aktiviteter...

RSS 2.0